Πώς κόβουμε τα νύχια της γατούλας μας;


1. Τα νυχάκια πρέπει να κόβονται ανά 3-4 εβδομάδες. Αυτό -σαφώς- εξαρτάται και από την εκάστοτε γάτα.
2. Αν η γατούλα σας είναι αντιδραστική στο κόψιμο των νυχιών, μην τρομάξετε και μην πανικοβληθείτε. Με το να αντιληφθεί ότι αγχώνεστε, το πιο πιθανό είναι να αγχωθεί και εκείνη.
3. Χρησιμοποιείστε ειδικό ψαλιδάκι νυχιών. Κυκλοφορεί πληθώρα ανάλογων αξεσουάρ στο εμπόριο.
4. Κρατήστε ελαφρά τα ποδαράκια της και με μεγάλη προσοχή πιέστε να βγει το νυχάκι προς τα έξω. Αφού βγει, κόψτε την ακρούλα του. Σε καμία περίπτωση μην βάζετε στο νυχοκόπτη ολόκληρη την επιφάνεια του νυχιού.
5. Σε περίπτωση που εκ παραδρομής κοπεί πιο βαθιά το νυχάκι της, με αποτέλεσμα να προκληθεί αιμορραγία, φροντίστε να έχετε κοντά σας κάποιο αιμοστατικό, προκειμένου να σταματήσει την αιμορραγία. Σε κάθε περίπτωση, μην πανικοβληθείτε.!!!
6. Το σύνολο των νυχιών της γατούλας μας είναι από 5 νυχάκια στα 2 μπροστινά ποδαράκια και από 4 νυχάκια στα 2 πίσω ποδαράκια. Σύνολο 18. Το έχουμε κατά νου, προκειμένου να μην αφήσουμε κάποιο απεριποίητο.
7. Καθ' όλη την διάρκεια της περιποίησης, της μιλάμε γλυκά προσπαθώντας να την ηρεμήσουμε. Αυτή η τακτική θα μας αποφέρει μόνο θετικά αποτελέσματα, ανεξαρτήτως του αν η γατούλα μας είναι αντιδραστική ή όχι κατά την διάρκεια της διαδικασίας.
8. Μην αγχωθείτε αν τα νυχάκια δεν κοπούν ομοιόμορφα. Η γατούλα μας έχει την ικανότητα να τα λιμάρει με το περπάτημα και με το ξύσιμο στις κατάλληλες επιφάνειες.
9. Όταν τελειώσουμε με το πεντικιούρ της, μία επιβράβευση θα ήταν ότι καλύτερο για την ψυχολογία της. 

© Eva Kapsalis

Σχόλια